Urfa Cezaevi’nde isyan: 13 ölü @ güneydoğu haberleri

Şanlıurfa Cezaevi’nde çıkan olaylarda 13 kişi öldü yaklaşık 60 kişi yaralandı.

Urfa’da BDP milletvekili İbrahim Ayhan’ın da tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, isyan çıktı. İsyanın neden ve nasıl çıktığı ile ilgili henüz bir bilgiye ulaşılmazken, çıkan yangında ilk belirlemlere göre 13 mahkum hayatını kaybetti yaklaşık 60 mahkum ise yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Urfa Cezaevi'nde isyan: 13 ölü

Urfa Cezaevi’nde isyan: 13 ölü

Konu ile ilgili görüştüğümüz BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Adalet Bakanının kendilerine verdiği ilk bilgilere göre 13 kişinin hayatını kaybettiği yaklaşık 60 kişinin ise yaralı olduğunu aktardığını söyledi.

275 kişi kapasiteli olduğu öğrenilen Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaklaşık bin 100  mahkum bulunuyor.
İsyanın C-15 Koğuşu’nda çıktığı öğrenilirken, isyanda ölen ya da yaralanan kişilerin kimlikleri konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
Urfa Valisi Celalettin Güvenç, C-15 koğuşunda çıkan yangın sonucu 13 adli tutuklunun yaşamını yitirdiğini 5’inin de yaralandığını belirtti. “Siyasi koğuşlarda herhangi bir sıkıntı yok” diyen Vali Güvenç, cezaevi önünde ailelere açıklama yapıyor.
İsyanın cezaevi koşullarının kötü olduğu gerekçesiyle çıkarıldığı iddia ediliyor.

MEHMET ALİ ARSLAN Haber

şanlı urfa

WORLD MEDİA HABERLER NEWS hakkında

WORLD MEDİA WORLD MEDİA HABERLER NEWS MEHMET ALİ ARSLAN Grup

Haziran 17, 2012 tarihinde Uncategorized içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın